Klokhuis special over scheiden

Ruim 70.000 kinderen krijgen jaarlijks te horen dat hun ouders gaan scheiden. Het Klokhuis wil deze ingrijpende gebeurtenis daarom voor hen bespreekbaar maken met een vierdelige serie over scheiden. Het programma is vanaf 19 januari 2017 op donderdag te zien op NPO Zapp.

Volgens deskundigen vinden veel kinderen het moeilijk te praten over de gevoelens die komen kijken als hun ouders gaan scheiden. Ze vinden het te emotioneel, schamen zich ervoor of zeggen niks omdat ze hun vader of moeder niet willen belasten. Daardoor blijven kinderen met hun verdriet en andere emoties rondlopen.

In de serie Het Klokhuis over scheiden, vertellen kinderen openhartig over de scheiding van hun ouders en hun gevoelens. Ook wordt er informatie gegeven over waar ze bijvoorbeeld terecht kunnen voor hulp en wat de rol van de rechtbank is.

Tegelijkertijd komt het programma met een website www.ikdurfniettezeggendat.nl, waarop kinderen anoniem hun gevoelens kunnen delen en kunnen lezen over de ervaringen van hun leeftijdgenoten.

Bron: RTLnieuws.nl