Echtscheidingsnotaris: scheiden in onderling overleg


Sinds een aantal jaren is het mogelijk om te scheiden in onderling overleg. Deze methode is bij uitstek geschikt voor stellen die uit elkaar willen gaan, maar alles zo veel mogelijk in goede harmonie willen laten verlopen. Als je kiest voor een scheiding in onderling overleg kan de echtscheidingsnotaris je daarbij helpen. De echtscheidingsnotaris is gespecialiseerd in:

  • Een echtscheiding regelen
  • De beëindiging van een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap verzorgen
  • Regelen wat er nodig is als samenwoners die geen overeenkomst hadden uit elkaar gaan

Boedelscheiding en regelen wie in het huis kan blijven

De notaris kan adviseren over alimentatie voor de kinderen die je samen hebt, over partneralimentatie, over omgangsregeling met de kinderen, over verdeling van het huis en de boedel, over pensioen en vele andere dingen die moeten worden geregeld.

Combinatietarief maakt het goedkoop

Een groot voordeel van de echtscheidingsnotaris is dat hij meteen de overdracht van het huis of de omzetting van de hypotheek, testament en dergelijke kan regelen. Dat wordt dan afgestemd op de scheiding of het uit elkaar gaan en is daardoor efficiënt en wel zo goedkoop.

Ongehuwde samenwoners

Ook als je niet gehuwd bent maar jij en je partner uit elkaar gaan na een periode van samenwonen, en er van alles geregeld moet worden omdat er bijvoorbeeld alimentatie moet worden betaald voor de kinderen of er een gezamenlijke woning is waar een van beiden in wil blijven wonen, kan de echtscheidingsnotaris je helpen. Een convenant met de gemaakte afspraken kan door de notaris in een notariële akte worden vastgelegd, waardoor het dezelfde kracht heeft als een vonnis van de rechter en dus zekerheid geeft.

Echtscheidingsnotaris is specialist

Een aantal notarissen is gespecialiseerd in het regelen van echtscheidingen. Als zij lid zijn van de specialistenvereniging VMSN hebben zij daarvoor zware cursussen gevolgd en houden zij hun kennis up-to-date. De deelnemers aan echtscheidingsnotaris.nl besteden een belangrijk deel van hun tijd en aandacht aan echtscheidingen. Hun achtergrond en ervaring zijn op deze site te vinden.

Ben je op zoek naar de beste scheidingsadviseur (mediator, advocaat of notaris)? Wij kunnen een afspraak voor je maken met de juiste persoon in jouw situatie. Bel ons op 0800 - 88 99 000 voor een vrijblijvende kennismaking (gratis) of vul het contactformulier in.